ciasteczka z suszonymi wiśniami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
wyjmij olej z lodówki i pozwól mu się położyć. W pojemniku wymieszaj cukier, jajko, miękkie masło. Dobrze wymieszaj. Dodaj wiśnie i ponownie mieszaj.
w innym pojemniku wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Łączymy te dwie mieszanki i przygotowujemy ciasto. Ciasto zwijamy w bułkę, owijamy folią spożywczą i trzymamy na zimno przez 60 minut.
wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Oderwij kawałki od Koloboka, uformuj kulki i połóż je na papierze. Lekko dociśnij. Gotuj przez 30 minut w 180 stopniach. Pyszny deser na herbatę jest gotowy. Możesz spróbować.
w innym pojemniku wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Łączymy te dwie mieszanki i przygotowujemy ciasto. Ciasto zwijamy w bułkę, owijamy folią spożywczą i trzymamy na zimno przez 60 minut.
wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Oderwij kawałki od Koloboka, uformuj kulki i połóż je na papierze. Lekko dociśnij. Gotuj przez 30 minut w 180 stopniach. Pyszny deser na herbatę jest gotowy. Możesz spróbować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Suszone wiśnie - 290 kcal/100g