skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty do bułki francuskiej z czekoladą. Aby rozmrozić ciasto, pozostaw je w temperaturze pokojowej na około pół godziny.
Krok 2:
Posyp stół (lub arkusz pergaminu na stole) mąką i lekko rozwałkuj na nim ciasto.
Krok 3:
Rozłóż tabliczkę czekolady dokładnie na środku ciasta francuskiego.
Krok 4:
Rozłóż kawałki orzechów na czekoladzie.
Krok 5:
Wytnij rogi ciasta.Wykonujemy nacięcia na cieście (paski o szerokości 2 cm): zaczynamy od tabliczki czekolady do krawędzi ciasta, przecinając trochę ukośnie.
Krok 6:
Składamy powstałe nacięte części ciasta na tabliczce czekolady na krzyż, splatając & quot; warkocz & quot;.
Krok 7:
Posmaruj masłem pergamin do pieczenia.
Krok 8:
Przenieś ciasto warstwowe na blachę do pieczenia pokrytą natłuszczonym pergaminem. Ubij jajko i posmaruj wierzch ciasta. Wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy bułkę francuską z czekoladą przez 20-25 minut.
Krok 9:
Bułka z ciasta francuskiego z czekoladą i orzechami jest gotowa. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal / 100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g