bułka z ciasta francuskiego z czekoladą i orzechami

wspaniały deser z czekoladą i orzechami)). Proste ciasto francuskie z nadzieniem czekoladowym-czekolada pieczona w cieście francuskim.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 44 % 33 g
węglowodany 47 % 35 g
455 kcal
IG: 3 / 54 / 43

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy produkty do bułki francuskiej z czekoladą. Aby rozmrozić ciasto, pozostaw je w temperaturze pokojowej na około pół godziny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp stół (lub arkusz pergaminu na stole) mąką i lekko rozwałkuj na nim ciasto.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż tabliczkę czekolady dokładnie na środku ciasta francuskiego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż kawałki orzechów na czekoladzie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wytnij rogi ciasta.Wykonujemy nacięcia na cieście (paski o szerokości 2 cm): zaczynamy od tabliczki czekolady do krawędzi ciasta, przecinając trochę ukośnie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Składamy powstałe nacięte części ciasta na tabliczce czekolady na krzyż, splatając & quot; warkocz & quot;.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj masłem pergamin do pieczenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś ciasto warstwowe na blachę do pieczenia pokrytą natłuszczonym pergaminem. Ubij jajko i posmaruj wierzch ciasta. Wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy bułkę francuską z czekoladą przez 20-25 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Bułka z ciasta francuskiego z czekoladą i orzechami jest gotowa. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal / 100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy