skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z serca wołowego z piklami i cebulą? Produkty potrzebne do przygotowania przepisu. Serce wołowe należy gotować w osolonej wodzie przez 2-2, 5 godziny do miękkości, a następnie wyjąć z patelni i ostudzić. Marchewki gotować do miękkości, jajka na twardo i ostudzić, obrać.
Krok 2:
Wlej orzechy włoskie na suchą, gorącą patelnię i smaż na małym ogniu, mieszając, aż się zarumienią, ostudź.
Krok 3:
Na tej samej patelni usmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę na złoty kolor, ostudź.
Krok 4:
Przygotuj sos ze śmietany i następujących składników: gotowej musztardy, octu winnego, soli, mielonego czarnego pieprzu.
Krok 5:
Pokrój serce w średniej wielkości kostkę.
Krok 6:
Pokrój również ogórki kiszone, zetrzyj osobno białka i żółtka na grubej tarce.
Krok 7:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj orzechy włoskie.
Krok 8:
Bierzemy danie i zaczynamy tworzyć przyszłą sałatkę. Połóż serce pierwszą warstwą, posmaruj dressingiem, połóż warstwę cebuli na wierzchu.
Krok 9:
Potem są takie warstwy: ogórki-dressing-orzechy-marchew-dressing-żółtka-białka. Odłóż trochę marchewki na dekorację serca.
Krok 10:
Ostrożnie ułóż serce startej marchewki na gotowej sałatce (możesz użyć odpowiedniego foremki do ciastek). Ponieważ sałatka jest biała na wierzchu, dodatkowo ozdobiłem ją koperkiem i kwiatami marchwi. Oto sałatka gotowa! Poczęstuj siebie i swoją ukochaną osobę lub rodzinę i gości!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g