Szybkie ciasto z kapustą i filetem z kurczaka na ryazhenku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
posiekaj kapustę, wyciśnij sok.
filet z kurczaka pokroić w plastry, cebulę w paski
wymieszaj kapustę, cebulę, filet z kurczaka, sól i pieprz do smaku
rozgrzej patelnię i usmaż wszystko na oleju roślinnym
ciasto
wymieszaj sfermentowane mleko, majonez, jajka, dodaj sodę i mąkę - ciasto okaże się płynne
wlej połowę ciasta do formy selikonowej, włóż nadzienie i wlej resztę ciasta
wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut w temperaturze 210gr
pieczemy, wyjmujemy, schładzamy i podajemy
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ryazhenka - 85 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g