skład / składniki
gotowanie krok po kroku
proszek z mielonego imbiru łączy się w mieszaninie cynamonu i proszku do pieczenia. Miąższ bananowy zamieniony w puree rozpuszcza się w mleku. Dodaj do nich cukier i stopione masło, a także mąkę, aby uzyskać gęstość. Ubij masę na mikserze lub po prostu wymieszaj.
Wprowadzamy maliny do ciasta bez zbytniego pośpiechu, nasz przepis tego nie toleruje. Wprowadzono czyste jagody, wymieszano na gładką masę. Przechodzimy do foremek do pieczenia (jeśli gotujesz babeczki z malinami, weź specjalne.foremka). Nasmaruj ich powierzchnię olejem. Kładziemy na nim ciasto z malinami walcowane w mące, a następnie rozprowadzamy je w foremkach. Im bardziej równomiernie leży, tym lepiej.
pieczenie trwa w 180 stopniach & nbsp;przez całą godzinę lub nieco dłużej. W tym czasie powierzchnia ciasta zmieni kolor z ciemnobiałego na złoty z odcieniami brązu. Przygotowana babeczka z malinami z pewnością będzie smaczniejsza i piękniejsza, ozdobiona na wierzchu cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g