babeczki karmelowe
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
wlej mleko do małego rondla i włóż toffi.
na małym ogniu, ciągle mieszając, gotuj mleko z toffi, aż te ostatnie całkowicie się rozpuszczą.
dodaj cukier.
wyłącz ogień i dodaj masło.
schłodzić mieszaninę do temperatury pokojowej. Dodaj jajka i ubij mieszaninę trzepaczką.
przesiej mąkę proszkiem do pieczenia.
wszystko dobrze wymieszaj.
włóż ciasto do kokilek i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
babeczki karmelowe są gotowe.
na małym ogniu, ciągle mieszając, gotuj mleko z toffi, aż te ostatnie całkowicie się rozpuszczą.
dodaj cukier.
wyłącz ogień i dodaj masło.
schłodzić mieszaninę do temperatury pokojowej. Dodaj jajka i ubij mieszaninę trzepaczką.
przesiej mąkę proszkiem do pieczenia.
wszystko dobrze wymieszaj.
włóż ciasto do kokilek i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
babeczki karmelowe są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Candy - 397 kcal/100g