ciasto Budyniowe
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw przygotuj ciasto parzone. Aby to zrobić, weź patelnię z grubym dnem, wlej do niej wodę, sól i dodaj margarynę. Doprowadź płyn do wrzenia i stopniowo dodawaj mąkę. Nasze ciasto powinno zgęstnieć i stać się elastyczne. Zdejmij patelnię z pieca i pozwól ciastu lekko ostygnąć. Następnie wbijamy do niego jedno jajko, bijąc trzepaczką lub mikserem. Rozgrzej piekarnik do dwustu stopni. Bierzemy blachę do pieczenia, wykładamy ją pergaminem i łyżką stołową rozprowadzamy ciasto budyniowe, aby przyszłe ciasta nie sklejały się ze sobą. Wysyłamy blachę do pieczenia do piekarnika. Takie ciasto piecze się bardzo szybko,więc musisz go monitorować, nie odchodząc daleko od pieca (15 minut). Teraz przygotuj krem: ubij zimną śmietanę z cukrem pudrem, aż będzie puszysta. Następnie stopniowo wprowadzamy je do masy twarogowej, delikatnie mieszając. Wyjmujemy ciasta z piekarnika, przecinamy je wzdłuż podstawy i wkładamy krem do powstałego otworu. To wszystko, nasze słodkie jedzenie jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal / 100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g