julienne Chicken
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
ten kurczak julienne (a dokładniej jego przepis kulinarny), choć jest tradycyjnym daniem kuchni francuskiej, jest idealnie dopasowany do rosyjskiego konsumenta, ponieważ składa się wyłącznie z rosyjskich produktów. Mam na myśli oczywiście ser " bursztyn "i ser"Rosyjski".
wlej wodę do rondla, podpal. Gdy woda się zagotuje, sól i włóż do niej posiekane piersi z kurczaka. Gotuj do miękkości, odcedź bulion, odłóż piersi na bok. Teraz bierzemy porcelanową lub szklaną miskę i wkładamy do niej: stopiony ser, jedną kostkę bulionu z kurczaka, wlewamy śmietanę, mieszamy i wysyłamy do kuchenki mikrofalowej. Potrzebujemy, aby ser "Bursztynowy" stał się bardziej miękki. Następnie ubij powstałą mieszaninę w mikserze, wlewając sól do smaku, czarny mielony pieprz i suche przyprawy. Zetrzyj ser na grubej tarce. Ugotowane mięso z kurczaka kroimy w cienkie paski i wkładamy do kokotni. Wlać przygotowany sos, obficie posypać serem i piec w piekarniku przez dziesięć minut. Moim zdaniem to jedzenie w ogóle nie wymaga soli, ponieważ jest wystarczające w obu serach.
wlej wodę do rondla, podpal. Gdy woda się zagotuje, sól i włóż do niej posiekane piersi z kurczaka. Gotuj do miękkości, odcedź bulion, odłóż piersi na bok. Teraz bierzemy porcelanową lub szklaną miskę i wkładamy do niej: stopiony ser, jedną kostkę bulionu z kurczaka, wlewamy śmietanę, mieszamy i wysyłamy do kuchenki mikrofalowej. Potrzebujemy, aby ser "Bursztynowy" stał się bardziej miękki. Następnie ubij powstałą mieszaninę w mikserze, wlewając sól do smaku, czarny mielony pieprz i suche przyprawy. Zetrzyj ser na grubej tarce. Ugotowane mięso z kurczaka kroimy w cienkie paski i wkładamy do kokotni. Wlać przygotowany sos, obficie posypać serem i piec w piekarniku przez dziesięć minut. Moim zdaniem to jedzenie w ogóle nie wymaga soli, ponieważ jest wystarczające w obu serach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g