nadziewane bułki z soczystym nadzieniem z najdelikatniejszej wieprzowiny

dwa niezapomniane dania mięsne to kulinarne arcydzieło! Wspaniały przepis na robienie rolad z kotleta wieprzowego z niezapomnianym nadzieniem na świąteczny stół, który z pewnością przypadnie do gustu wielu i mile zaskoczy ich smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 14 g
tłuszcze 54 % 19 g
węglowodany 6 % 2 g
238 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować nadziewane bułki wieprzowe na świątecznym stole, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kawałek szyi wieprzowej na dwie warstwy mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Okazało się, że dwie warstwy mięsa o grubości około dwóch centymetrów różnią się wielkością i wagą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrywamy większą warstwę mięsa celofanem i starając się równomiernie rozbić włókna, jakościowo uderzamy go młotkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej nasiona kolendry do moździerza do smaku i zmiel je tłuczkiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej zmielone nasiona kolendry do osobnej miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj trzy ząbki czosnku przepuszczone przez prasę do miski z kolendrą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj łyżeczkę oleju roślinnego do miski i dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotowaną mieszankę czosnku nakładamy na ubite mięso, dodajemy do smaku czarny pieprz i sól i wcieramy przyprawy ręką.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Składamy warstwę mięsa na pół, do smaku solimy i pieprzymy z obu stron, ponownie zwijamy i wkładamy do pojemnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    W przypadku drugiego zimnego rodzaju przekąski posyp dobrze ubity mniejszy talerz mięsny solą i czarnym pieprzem do smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej aromatyczną przyprawę chmielowo-suneli do osobnej miski do smaku i dodaj trzy ząbki czosnku wyciśnięte przez prasę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj pół łyżeczki oleju roślinnego i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przygotowaną aromatyczną mieszaninę nakładamy na warstwę mięsa z obu stron, dodajemy również czarny pieprz z solą do smaku i wcieramy rękami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Złóż warstwę mięsa na pół, nałóż aromatyczną mieszankę na wierzch, dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie ponownie złóż i włóż do pojemnika do pierwszego.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój dobrze umyte i obrane pieczarki na cienkie talerze, aby przygotować nadzienie grzybowe.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Podgrzej głęboką patelnię na kuchence i włóż do niej posiekane grzyby, które smażymy mieszając i odparowujemy z nich całą wodę na wysokim ogniu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Pokrój połowę główki cebuli na cienkie półpierścienie i losowo posiekaj.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż posiekaną cebulę na patelni do grzybów.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dodaj do patelni do smaku sól z czarnym pieprzem, półtorej łyżki oleju roślinnego i smaż przez dwie minuty.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż dwie łyżki kwaśnej śmietany na patelni, wymieszaj wszystkie składniki i smaż przez trzy minuty, a następnie przenieś do odpowiedniej miski, aby ostygła.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Zetrzyj czterdzieści gramów twardego sera na grubej tarce.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Przenieś starty ser do miski na schłodzone grzyby.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Rozłóż przygotowane nadzienie na większej warstwie mięsa i rozprowadź równą warstwą.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Przykryj nadzienie mięsem, a następnie ostrożnie zawiń je w ciasną rolkę i wsuń do jej krawędzi.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Zawiąż rolkę nitką i przymocuj jej krawędzie wykałaczkami, a następnie posyp rozmarynem do smaku, zawiń w folię i rozłóż na blasze do pieczenia.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Do nadzienia na drugą rolkę dobrze spłucz i namocz pięćdziesiąt gramów suszonych śliwek z suszonymi morelami, a następnie rozłóż na mniejszej warstwie mięsa i rozprowadź równą warstwą.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Owinąć warstwę mięsa z nadzieniem w gęstą rolkę, włożyć do jej krawędzi i posypać rozmarynem do smaku, następnie zawiązać nitką i owinąć folią na blasze do pieczenia.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Wkładamy blachę do pieczenia z rolkami do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni i pieczemy mniejszą rolkę przez półtorej godziny i dwie godziny dużą z nadzieniem grzybowym.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

dwa dania mięsne są przygotowywane bardzo szybko i łatwo! Czy w twojej rodzinie są miłośnicy wędlin? Zaskocz ich i zachwyć tą cudownie miękką, delikatną wieprzowiną, w której marnieją soczyste grzyby! Takie danie można za każdym razem gotować na różne sposoby: w postaci torebek, w postaci bułek lub "palców", smażyć na patelni, piec w piekarniku i podawać na świąteczny stół na Nowy Rok-absolutnie z dowolnym dodatkiem. Jest niesamowicie smaczny, sycący i zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rozmaryn suchy - 131   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy