brokuły gotowane na parze w powolnej kuchence

pyszny dodatek na parze, koniecznie spróbuj! Absolutnie każdą kapustę gotowaną na parze w powolnej kuchence można ugotować, szczególnie smaczną okazuje się kapusta brokułowa. Grubsze kawałki należy ułożyć w pojemniku parowym na dnie, a cieńsze na górze. Możesz podawać brokuły ze śmietaną lub innym sosem.
marakeshAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 36 % 5 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Kapustę myjemy, dzielimy na kwiatostany nożem, a następnie kroimy kwiatostany tak, aby jak najbardziej zwarto układały się w pojemniku parowym.

2. Wlej wodę do miski multicookera (około 100-150 ml), zainstaluj Pojemnik parowy z brokułami, sól, wybierz program "PARA" i gotuj przez 5 minut.

3. Po sygnale pozostawiamy Multicooker na "podgrzaniu" przez 10 minut.

4. Następnie wyjmujemy pojemnik parowy, zastępujemy go strumieniem zimnej wody.

podawaj brokuły na talerzu, polej kwaśną śmietaną i posyp czarnym pieprzem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy