brokuły gotowane na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Kapustę myjemy, dzielimy na kwiatostany nożem, a następnie kroimy kwiatostany tak, aby jak najbardziej zwarto układały się w pojemniku parowym.
2. Wlej wodę do miski multicookera (około 100-150 ml), zainstaluj Pojemnik parowy z brokułami, sól, wybierz program "PARA" i gotuj przez 5 minut.
3. Po sygnale pozostawiamy Multicooker na "podgrzaniu" przez 10 minut.
4. Następnie wyjmujemy pojemnik parowy, zastępujemy go strumieniem zimnej wody.
podawaj brokuły na talerzu, polej kwaśną śmietaną i posyp czarnym pieprzem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g