ketchup w powolnej kuchence na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować keczup w powolnej kuchence, najpierw przygotuj warzywa i owoce: umyj je, obierz jabłko i usuń rdzeń, musisz wyciąć łodygi z pomidorów i papryki. Pokrój wszystko w średnie kostki.
obierz cebulę i drobno ją posiekaj, dodaj do mieszanki jabłkowo-pomidorowej. Umieść tam 2 łyżki. l. cukier, sól i przyprawy, wymieszaj. Teraz ustaw przyszły keczup do gotowania w powolnej kuchence na godzinę, włączając tryb "duszenie".
po godzinie odcedź bulion, zachowując tylko trochę i zmiel warzywa blenderem. Dodaj skrobię, dobrze wymieszaj.
teraz keczup można przenieść do słoików i po odczekaniu, aż ostygnie, włożyć do lodówki. Domowy sos jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g