skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj produkty.
Krok 2:

Opłucz ryż w kilku wodach, aby odprowadzana woda była czysta. Gotuj do połowy.
Krok 3:

Umyj kapustę. Zagotuj wodę w rondlu, trochę ją solę i dodaj 1 łyżkę octu, aby liście kapusty nie pękły. Ocet daje siłę. W kapuście wyciąć łodygę, włożyć do wrzącej wody (ogień nie jest duży, aby lekko się zagotował) i usunąć liście, jeśli to możliwe. Kapusta jest młoda, liście potrzebują 2-3 minut, nie rozgotuj ich.
Krok 4:

Oparzone liście układamy na talerzu, są one nadal gotowane na parze.
Krok 5:

Następnie ostrożnie odetnij uszczelki na liściach nożem. Robimy to ze wszystkimi liśćmi.
Krok 6:

Teraz farsz. Pokrój jedną cebulę w kostkę.
Krok 7:

Trzy marchewki na średniej tarce.
Krok 8:

Na patelni rozgrzej jedną łyżkę oleju roślinnego i lekko podsmaż cebulę i marchewkę.
Krok 9:

W misce połącz mięso mielone, ryż, marchewkę i cebulę. Sól-pieprz do smaku. Dodaj ulubione przyprawy. Bardzo dobrze zagnieść mięso mielone.
Krok 10:

Połóż kilka łyżek mielonego mięsa na liściu kapusty.
Krok 11:

Złóż w formie tuby...
Krok 12:

Następnie palcami każdą krawędź "wepchamy do środka & quot;)) bardzo lubię to formowanie gołąbków. Są bardzo ciasno zwinięte, a następnie wyglądają schludnie na talerzu.
Krok 13:

W ten sam sposób składamy wszystkie liście i ciasno wkładamy gołąbki do miski multicookera.
Krok 14:

A teraz mała sztuczka))) kładziemy kawałki masła na Gołąbkach, dzięki czemu będą jeszcze bardziej soczyste i musisz umieścić miskę gołąbków na godzinę na zimno (w lodówce).
Krok 15:

Za godzinę zajmiemy się sosem-pokrój cebulę w kostkę i usmaż na oleju roślinnym.
Krok 16:

Dodaj tam koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wymieszaj, gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Krok 17:

Łyżką posmaruj nasz sos gołąbkami)) sól i pieprz do smaku. Ale nie zapominaj - mieliśmy przyprawione mięso mielone. Dodaj ulubione przyprawy-zioła)
Krok 18:

Napełnij wszystko wrzącą wodą, aby woda pokrywała około 2 centymetrów. Wkładamy miskę do multicookera, zamykamy i włączamy program & quot; duszenie" przez 1,5-2 godziny. Postawiłem na 2 godziny, okazało się, że są bardzo soczyste i Mega miękkie )) pod koniec programu "duszenie" radzę trzymać pokrywę przez co najmniej 30 minut w trybie "podgrzewanie".
Krok 19:

A oto gotowe gołąbki) zapach jest niesamowity!
Krok 20:

Jedz na gorąco ze śmietaną))
Krok 21:

Są bardzo miękkie, widelcem można je dowolnie podzielić na kilka kawałków) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g

