skład / składniki
metoda gotowania
1. Ryż myjemy kilka razy, aż woda stanie się przezroczysta, po czym gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Spuść płyn, Wrzuć płatki do durszlaka, spłucz zimną wodą.
2. Obierz cebulę, drobno posiekaj. Opłucz koperek, posiekaj nożem. Obierz marchewki, umyj i zetrzyj. Kapustę pekińską kroimy tak drobno, jak to możliwe.
3. Mięso mielone solą i pieprzem, rozbij jajko i wszystko wymieszaj. Teraz dodaj przygotowane składniki: gotowany ryż, startą marchewkę, posiekane warzywa, kapustę pekińską i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone.
4. Tworzymy małe owalne gołąbki (1 Gołąbek = 1 łyżka mielonego mięsa), układamy je na sitku do pary.
5. Wlej trochę wody do miski multicookera (około 400 ml), zainstaluj sitko z gołąbkami, wybierz program "PARA" i czas gotowania - 30 minut.
podawaj gołąbki na gorąco, dekorując gałązkami koperku.
jako dodatek możesz podać sałatkę ze świeżych warzyw, a także wzbogacić gołąbki ulubionym sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

