leniwe gołąbki z kapustą pekińską gotowane na parze w powolnej kuchence

Gołąbki w pośpiechu! Gotuj w powolnej kuchence! Te gołąbki są naprawdę leniwe, ponieważ przygotowanie zajmuje minimum czasu, a przy pomocy multicookera gotowanie staje się znacznie przyjemniejsze. Dzielę się przepisem na gołąbki na parze, spróbuj, bardzo smaczne!
LondonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 42 % 14 g
węglowodany 36 % 12 g
198 kcal
IG: 18 / 82 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

1. Ryż myjemy kilka razy, aż woda stanie się przezroczysta, po czym gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Spuść płyn, Wrzuć płatki do durszlaka, spłucz zimną wodą.

2. Obierz cebulę, drobno posiekaj. Opłucz koperek, posiekaj nożem. Obierz marchewki, umyj i zetrzyj. Kapustę pekińską kroimy tak drobno, jak to możliwe.

3. Mięso mielone solą i pieprzem, rozbij jajko i wszystko wymieszaj. Teraz dodaj przygotowane składniki: gotowany ryż, startą marchewkę, posiekane warzywa, kapustę pekińską i cebulę. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone.

4. Tworzymy małe owalne gołąbki (1 Gołąbek = 1 łyżka mielonego mięsa), układamy je na sitku do pary.

5. Wlej trochę wody do miski multicookera (około 400 ml), zainstaluj sitko z gołąbkami, wybierz program "PARA" i czas gotowania - 30 minut.

podawaj gołąbki na gorąco, dekorując gałązkami koperku.

jako dodatek możesz podać sałatkę ze świeżych warzyw, a także wzbogacić gołąbki ulubionym sosem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy