ciasto kefirowe w powolnej kuchence z orzechami

pachnące ciasto-gotujemy szybko i bez kłopotów. Szybkie i bezproblemowe przygotowanie pachnącego ciasta jest całkiem możliwe, jeśli w kuchni jest inteligentny asystent, powolna kuchenka. Najważniejsze jest, aby wymieszać składniki, wlać do miski i ustawić program. Następnie możesz robić swoje, na czas ciasto będzie gotowe.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 12 % 7 g
węglowodany 73 % 44 g
279 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na ciasto.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Opłucz orzechy ( jeśli kupiłeś obrane), usmaż i posiekaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka z cukrem mikserem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kefir.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciasto nie powinno być gęste.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej 1/2 całkowitej objętości ciasta do miski. Dodaj orzechy i cynamon. Wymieszać

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj miskę wolnowaru. i wlać mieszaninę z orzechami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wylej drugą część ciasta. delikatnie wyrównaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ustaw program & quot; pieczenie & quot;, mój czas jest ustawiony na 1 godzinę 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pozwól powolnej kuchence wykonać program, delikatnie wytrząśnij ciasto z miski.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pozwól ciastu trochę ostygnąć i możesz delektować się aromatycznymi wypiekami.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy