ciasto w powolnej kuchence ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki
Krok 2:
Rozbij jajka do miski, wlej tam skondensowane mleko
Krok 3:
Wymieszaj lub ubij mikserem na niskich obrotach
Krok 4:
Następnie wlej stopione masło i ponownie wymieszaj
Krok 5:
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać do miski
Krok 6:
Jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj. Pozostaje tylko wlać tę masę do miski Multicooker
Krok 7:
Ustaw tryb "pieczenia" na 70-80 minut, w zależności od mocy multicookera
Krok 8:
Ostrożnie przenieś ciasto
Krok 9:
Jako dekoracja naszego ciasta możesz posypać go cukrem pudrem lub polać dowolnym kremem do ciast według własnego gustu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g