owsianka perłowa na wodzie z masłem w powolnej kuchence
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To, czego będziemy potrzebować.
Krok 2:
Posortuj jęczmień perłowy, spłucz. Następnie zalać wrzącą wodą i pozostawić na 10 minut.
Krok 3:
Spuść wodę z namoczonych zbóż i przenieś jęczmień do miski multicookera,napełnij go wodą (dowolną),zalałem zimną.Solić.W zależności od modelu multicookera wybierz tryb & quot; owsianka & quot; lub & quot; duszenie & quot; lub & quot; kasza & quot;, Ustaw czas na 45 minut.
Krok 4:
Po usłyszeniu sygnału nie otwieraj od razu, odstaw na 15 minut. Następnie otwórz i dodaj olej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g