skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ziemniaki z miodem w piekarniku? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do rondla, dodaj tymianek, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Napełnij wodą i gotuj do połowy.
Krok 3:
Następnie odcedź wodę, ostudź ziemniaki i obierz.
Krok 4:
Umieść ziemniaki w naczyniu do pieczenia.
Krok 5:
Skrop olejem roślinnym i miodem i delikatnie wymieszaj. Piecz ziemniaki w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 25 minut, aż pojawią się złote Skórki. Podczas pieczenia kilkakrotnie wymieszaj ziemniaki. W młynie zmielić suszony rozmaryn, ziarna pieprzu i sól morską. 5 minut przed ugotowaniem posyp ziemniaki mielonymi przyprawami.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g