marynowany melon na zimę

Oryginalny przysmak o przyjemnym smaku i aromacie melona. Istnieje wiele różnych sposobów zbierania melona na zimę, opowiem tylko o kilku. Mam ogromną liczbę przepisów na przygotowanie melona na zimę, ponieważ melon w naszej rodzinie jest kochany przez wszystkich bez wyjątku.
danelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 23 g
95 kcal
IG: 4 / 13 / 83

metoda gotowania

czas gotowania: 10 d

marynowany melon.
oczyszczamy Melon, kroimy na pół i usuwamy nasiona. Następnie pokrój melona na małe kawałki i włóż do czystych, suchych słoików.
przygotuj marynatę ze wszystkich wymienionych składników i napełnij kawałki melona tą mieszanką.
gotowe słoiki sterylizujemy i przechowujemy w chłodnym miejscu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Melon"kantalupa" - 19   kcal/100g
  • Melon"kołchoźnica" - 28   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy