marynowany melon na zimę
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
marynowany melon.
oczyszczamy Melon, kroimy na pół i usuwamy nasiona. Następnie pokrój melona na małe kawałki i włóż do czystych, suchych słoików.
przygotuj marynatę ze wszystkich wymienionych składników i napełnij kawałki melona tą mieszanką.
gotowe słoiki sterylizujemy i przechowujemy w chłodnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Melon"kantalupa" - 19 kcal/100g
- Melon"kołchoźnica" - 28 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g