czosnek marynowany z chili

Wietnamski przepis na ostry czosnek specjalnie dla miłośników pikantnych! Bardzo łatwy do gotowania i długi czas przechowywania Wietnamczyk powiedział mi ten przepis, mają go jako pierwszego gościa na stole, postanowiłem spróbować-wynik przekroczył wszelkie oczekiwania, teraz dzielę się z Tobą przepisem, jeśli ci się spodoba, możesz to zrobić w dowolnych słoikach.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 12 g
53 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

wysterylizuj słoik
czosnek podzielić na ząbki, włożyć do słoika
papryczki chili-całe 4-5 szt włóż też do słoika
wlać ocet po brzegi 9%
zamknij pokrywkę i odstaw na tydzień
wszystkie przekąski są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy