tartaletki z serem i kawiorem

niezrównane, proste i pyszne, w pośpiechu! Tartaletki z serem i kawiorem to niesłodzona świąteczna przekąska z kruchego ciasta, która nadaje się na bufet lub inny stół. Jasne, piękne, zwarte, nie pozostanie niezauważone, przygotowując się dosłownie w 10 minut.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 15 g
tłuszcze 40 % 23 g
węglowodany 34 % 20 g
343 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić tartaletki z serem i kawiorem? Bardzo proste. Najpierw przygotuj niezbędne składniki. Przepis wykorzystuje ser twarogowy bez dodatków, ale można go również zastąpić topionym serem śmietankowym. W razie potrzeby możesz dodać ząbek czosnku przepuszczony przez prasę do twarogu lub 1 łyżeczkę. suchy czosnek. A także posiekany świeży koperek lub pietruszka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli tartaletki są średniej wielkości, potrzebujemy 10-12 sztuk. Mam nadzienie na dokładnie 10 tartaletek. Jeśli tartaletki są małe, taka ilość nadzienia wystarczy na 20-24 tartaletki. Tartaletki można wziąć w sklepie lub samemu je ugotować.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Możesz napełnić tartaletki serem zwykłą łyżką, ale przeniosłem masę serową do torby do gotowania z dyszą w kształcie gwiazdy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na połowie każdej tartaletki z torebki cukierniczej posadź niezbyt duże róże z twarogu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż czerwony kawior na drugiej połowie łyżeczką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Udekoruj tartaletki czerwonym kawiorem i twarogiem świeżą natką pietruszki lub innymi ziołami do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Tartaletki podawaj natychmiast. Idealnym napojem dla nich byłoby białe wino lub martini. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

w razie potrzeby możesz dodać trochę śmietany do twarogu o zawartości tłuszczu od 33%. Śmietanę należy ubić, aż będzie puszysta, ale nie na długo, aby nie zamienić śmietany w masło. Następnie połącz bitą śmietanę i twarożek i ubij wszystko razem dosłownie przez 1 minutę.

jeśli masz w domu twaróg i śmietanę, możesz z nich zrobić twarożek. W takim przypadku wcale nie trzeba biegać do sklepu po gotowy ser twarogowy. Oto przepisy twarożek w domu .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy