skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić serową przekąskę z rybą na frytkach? Przygotuj jedzenie. Możesz wziąć dowolną rybę wędzoną na gorąco. Może to być wędzony leszcz, sandacz, czerwona ryba, kalmary. Ser sprawdzi się zarówno jako twardy, jak i półstały. Najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych. Oprócz oliwek możesz udekorować przystawkę połówkami pomidorków koktajlowych lub małymi korniszonami. Wybierz dowolny majonez, możesz zrobić domowy.
Krok 2:
U ryby usuń kości, jeśli to możliwe. Pokrój go w drobną kostkę. Jeśli chcesz mieć bardziej jednorodną masę podobną do pasztetu, możesz zmielić rybę w blenderze.
Krok 3:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 4:
Pokrój oliwki na pół, a następnie pokrój w półkola.
Krok 5:
W misce umieść ryby, ser i oliwki.
Krok 6:
Dopraw masę majonezem i wymieszaj. Nie soliłem nadzienia, ponieważ sól jest wystarczająca w serze, oliwkach i majonezie. Radzę wypróbować własne nadzienie i zdecydować, czy dodać sól, czy nie.
Krok 7:
Połóż 1 łyżkę na frytkach.l. nadzienie. Do tej przekąski najlepiej nadają się duże frytki typu Pringles.
Krok 8:
Udekoruj przekąskę według własnych upodobań i pragnień. Udekorowałam oliwkami i natką pietruszki. Podawaj od razu do stołu, aby chipsy nie zamoczyły się i nie straciły swoich chrupiących właściwości. Smacznego!
nadzienie na taką przekąskę może być dowolne, na przykład z mięsa z kurczaka lub nawet z warzyw. Będzie również smaczny z różnymi pasztetami, na przykład z pasztetem szprotowym. Wspaniała przekąska pochodzi z tartego sera z gotowanymi jajkami i czosnkiem. Możesz zmienić smak przekąski za pomocą smaku samych chipsów. Brałem Klasyczne, bez dodatków.
najważniejsze jest to, że nadzienie nie jest zbyt wilgotne, w przeciwnym razie chipsy szybko się namoczą.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Frytki - 536 kcal/100g