skład / składniki
metoda gotowania
1. Namocz fasolę przez noc w zimnej, czystej wodzie(około 8 godzin, co najmniej 5).
2. Zalej fasolę świeżą wodą i gotuj do miękkości (przez godzinę), po czym spuść płyn.
3. Obierz i posiekaj ząbek czosnku.
4. Drobno posiekaj orzechy włoskie.
5. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
6. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek na średnim ogniu, włóż do niej cebulę, smaż, aż stanie się przezroczysta.
7. Wlej sok pomidorowy na patelnię, włóż fasolę, orzechy włoskie i czosnek. Wymieszać.
8. Wlej ocet.
9. Zmniejsz ciepło do minimum, umieść na patelni ostrą paprykę, gotuj wszystko razem przez 12 minut.
10. Drobno posiekaj kolendrę i dodaj 2 minuty do miękkości.
11. Włóż także pieprz i sól.
Udekoruj gotowe danie świeżymi ziołami i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g