herbata z jagodami goji

Przygotuj fantazyjną herbatę! Nieocenione korzyści dla organizmu! Herbata z jagodami goji jest szczególnie popularna. Jagody są gotowane na parze podczas infuzji i można je również jeść. Jagody goji mają kwaśny smak, bardzo podobny do żurawiny, są bogate w witaminy, minerały i aminokwasy. Nie trzeba dodawać miodu do napoju, jest to opcjonalne.
sonaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
24 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Moje jagody, włóż do kubka.

2. Wlej jagody wrzącą wodą, pozostaw na 10 minut. Jagody powinny puchnąć, woda nabierze lekkiego różowego odcienia.

3. Dodaj miód do herbaty, wymieszaj.

napój jest bardzo zdrowy, można go pić zarówno na gorąco, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jagody goji - 309   kcal/100g

Podobne przepisy

Powiązane i dodatkowe kategorie: