koktajl absynt Sambuca
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie koktajlu nie jest takie trudne, najważniejsze jest prawidłowe i powolne układanie warstw:
- wlej Sambuca na dno stosu;
- następnie łyżkę (lub czubek noża) opieramy o ścianę stosu i bardzo cienkim strumieniem wlewamy kremowy likier, gdy stos się napełnia, powoli podnosimy łyżkę do góry;
- w ten sam sposób tworzymy trzecią warstwę absyntu;
- ostatnim etapem jest syrop z granatów, za pomocą słomki do koktajli kapiemy kilka kropli na napój, ze względu na swoją gęstość krople Grenadyny spadają natychmiast na dno stosu.
takie jest piękno!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g
- Likier baileys - 327 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g
- Absynt - 83 kcal/100g