Zielona herbata z jagodami goji
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Zagotuj wodę w czajniku.
2. W filiżance układamy kwiaty rumianku (lub chryzantemy), a także zieloną herbatę.
3. Zalej składniki wrzącą wodą, dodaj jagody goji, przykryj spodkiem.
4. Pozostaw herbatę do zaparzenia na 10 minut.
5. Dodaj miód do smaku, udekoruj świeżymi liśćmi mięty i podawaj.
pij z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Zielona herbata - 0 kcal/100g
- Stokrotka - 9 kcal/100g
- Jagody goji - 309 kcal/100g