wywar z melisy

przygotuj napój leczniczy i bądź zawsze w formie. Odwar z melisy służy do leczenia wielu chorób, jest to naprawdę napój leczniczy. Oprócz korzystnych właściwości wywar z melisy jest bardzo pachnący i smaczny, picie go to przyjemność!
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

1. Wlej wodę do czajnika, Wyślij do ognia, zagotuj. Wlej również trochę wody do osobnego rondla, Wyślij do ognia.

2. Suche liście melisy wkładamy do rondla, zalewamy wrzącą wodą z czajnika, kładziemy na garnku z wrzącą wodą.

3. Gotuj w łaźni wodnej przez 5-10 minut, a następnie nalegaj w temperaturze pokojowej przez 2 godziny.

4. Przefiltruj bulion przez sito.

zaleca się picie wywaru z melisy przed jedzeniem trzy razy dziennie, kurs 10-14 dni, nie więcej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Melissa - 0   kcal/100g

Podobne przepisy