zupa z różowego łososia z ryżem

Spróbuj zrobić ten przysmak we własnym domu! Zupa z różowego łososia z ryżem to pyszne, aromatyczne i bardzo zdrowe danie dla całej rodziny. W końcu różowy łosoś sam w sobie jest pyszną rybą. A gotowana z niej zupa okazuje się bardzo bogata, satysfakcjonująca i szalenie apetyczna. A to danie jest uniwersalne-z pewnością spodoba się zarówno dorosłym, jak i dzieciom.
NatalimAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
46 kcal
IG: 40 / 60 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h 30 min

ten przepis wykorzystuje głowę, grzbiet i ogon ryby, ale możesz również dodać resztę różowego łososia - zupa z tego okaże się jeszcze smaczniejsza i bogatsza.

dokładnie spłucz kawałki ryby. Włóż je do dużego rondla i zalej czystą zimną wodą. Postaw patelnię na ogniu, zagotuj i delikatnie Zbierz powstałą pianę na powierzchni wody za pomocą specjalnej łyżki cedzakowej. Następnie włóż lavrushkę do rondla, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień do minimum i gotuj bulion z różowego łososia przez 1,5 godziny. Taka ilość czasu gotowania jest potrzebna, aby bulion rybny był bardziej nasycony smakiem.

następnie wyjmij rybę z patelni i odcedź bulion rybny przez sito. Wyrzuć lavrushkę. Ponownie postaw garnek bulionu na ogniu i zagotuj.

ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Włóż ziemniaki do bulionu rybnego. Ryż opłucz wodą i wlej do rondla. Przykryj garnek pokrywką i gotuj zupę na umiarkowanym ogniu przez około 10-15 minut.

obierz cebulę i marchewkę, opłucz. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę w cienkie paski. Wlej trochę oleju roślinnego na małą patelnię i przenieś posiekaną cebulę i marchewkę na patelnię. Smaż warzywa na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż będą miękkie. Następnie przenieś smażone marchewki i cebulę do garnka z zupą. Gotuj wszystko razem, aż ziemniaki i ryż będą gotowe.

usuń mięso z kawałków różowego łososia, usuń kości. Gdy wszystkie warzywa będą gotowe, wlej kawałki ryby do zupy.

sól i dopraw zupę przyprawami według własnych upodobań. Wymieszać. Zdejmij patelnię z ognia.

pyszna zupa z różowego łososia z ryżem jest gotowa! Wlej do talerzy, udekoruj ziołami i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ryż basmati - 347   kcal/100g

Podobne przepisy