skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis wykorzystuje głowę, grzbiet i ogon ryby, ale możesz również dodać resztę różowego łososia - zupa z tego okaże się jeszcze smaczniejsza i bogatsza.
dokładnie spłucz kawałki ryby. Włóż je do dużego rondla i zalej czystą zimną wodą. Postaw patelnię na ogniu, zagotuj i delikatnie Zbierz powstałą pianę na powierzchni wody za pomocą specjalnej łyżki cedzakowej. Następnie włóż lavrushkę do rondla, przykryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień do minimum i gotuj bulion z różowego łososia przez 1,5 godziny. Taka ilość czasu gotowania jest potrzebna, aby bulion rybny był bardziej nasycony smakiem.
następnie wyjmij rybę z patelni i odcedź bulion rybny przez sito. Wyrzuć lavrushkę. Ponownie postaw garnek bulionu na ogniu i zagotuj.
ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Włóż ziemniaki do bulionu rybnego. Ryż opłucz wodą i wlej do rondla. Przykryj garnek pokrywką i gotuj zupę na umiarkowanym ogniu przez około 10-15 minut.
obierz cebulę i marchewkę, opłucz. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę w cienkie paski. Wlej trochę oleju roślinnego na małą patelnię i przenieś posiekaną cebulę i marchewkę na patelnię. Smaż warzywa na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż będą miękkie. Następnie przenieś smażone marchewki i cebulę do garnka z zupą. Gotuj wszystko razem, aż ziemniaki i ryż będą gotowe.
usuń mięso z kawałków różowego łososia, usuń kości. Gdy wszystkie warzywa będą gotowe, wlej kawałki ryby do zupy.
sól i dopraw zupę przyprawami według własnych upodobań. Wymieszać. Zdejmij patelnię z ognia.
pyszna zupa z różowego łososia z ryżem jest gotowa! Wlej do talerzy, udekoruj ziołami i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ryż basmati - 347 kcal/100g