ciasto bananowe ciasteczka skondensowane bez pieczenia

Ciasto bananowe ciasteczka skondensowane bez pieczenia: proste i pyszne! Ciasto bananowo - skondensowane bez pieczenia to wspaniały szybki deser, który pokochają twoje dzieci, zwłaszcza jeśli przyciągniesz je do jego przygotowania. Aby przygotować to ciasto, ważne jest, aby wziąć kruche ciasteczka, takie jak "Ghee milk". Aby przyspieszyć impregnację ciast, weź ciepłe mleko. Banan dodaje miękkości i korzyści Twojemu kremowi, mleko skondensowane również nie jest zbędne w kwestii nabywania wapnia, więc zafunduj sobie i rodzinie niezbyt uciążliwe i wystarczająco nieszkodliwe ciasto.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 25 % 15 g
węglowodany 66 % 39 g
318 kcal
IG: 5 / 64 / 31

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty według listy. Banan jest dojrzały, miękki. Dzięki temu krem będzie otaczający i miękki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw zrób krem. Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Jeśli masz go tak jak ja z lodówki, pokrój go w drobną kostkę i szybko zmięknie. Weź dobry olej, nie niższy niż 82,5% tłuszczu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Spłucz Banana pod kranem i zdejmij skórkę. Pokrój obranego banana na małe kawałki, dodaj go do masła.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej pół puszki skondensowanego mleka do przygotowanych składników. Jeśli chcesz, możesz wziąć gotowane mleko skondensowane, ale dobrze sprawdź skład, teraz trudno jest znaleźć wysokiej jakości mleko skondensowane. Dlatego wolę wziąć sprawdzone i ugotować je samodzielnie, jeśli to konieczne. W takim przypadku nie ma takiej potrzeby, więc weźmy zwykłe mleko skondensowane.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dobrze zmiel widelcem mieszankę masła, banana i skondensowanego mleka. Jeśli chcesz, możesz użyć blendera zanurzeniowego, krem będzie miał bardziej równomierną konsystencję.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kruche ciasteczka zanurzyć w ciepłym mleku i ułożyć warstwą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze przykryj ciasteczka warstwą kremu. Zmieniaj warstwy, aż wszystkie ciasteczka się skończą.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzch ciasta dodaj proszek kakaowy do śmietany, dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj ciasto brązową śmietaną i wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny do namoczenia.

ciasto bananowe ciasteczka skondensowane bez pieczenia-prosty i szybki deser do wykonania. Gotowanie zajmie ci znacznie mniej czasu niż impregnacja, chociaż ciasto również nie jest impregnowane przez długi czas. Wszystko zależy od tego, które ciasteczka wybierzesz.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g

Podobne przepisy