skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli masz mrożoną rybę i golovizna (czerwona, biała ryba), rozmrażaj ją powoli. Jeśli ryba nie jest zamrożona, zaoszczędzisz czas gotowania.
Krok 2:
Napełnij rybę wodą, dodaj zielone łodygi i zagotuj bulion. Nie zapomnij usunąć piany, szczególnie w pierwszych 5-10 minutach.
Krok 3:
Podczas gotowania bulionu zróbmy smażenie. Aby to zrobić, najpierw rozpuść cebulę na kawałki.
Krok 4:
A potem posiekamy marchewkę.
Krok 5:
Wyślij na patelnię lub patelnię, gdzie olej, cebula i marchewka są już podgrzane. Gdy tylko cebula stanie się przezroczysta, a marchewka miękka, zalej je koncentratem pomidorowym – smaż przez minutę, a następnie dodaj trochę (1-2 łyżki) wody. Smażenie na solankę jest gotowe.
Krok 6:
Jeśli bulion jest gotowy, wyjmij rybę i ostrożnie wybierając kości, oddziel mięso. Podzielmy go na kawałki.
Krok 7:
Przygotuj ogórki - należy je drobno posiekać i lekko ugotować przed włożeniem do rondla.
Krok 8:
Odłóż oliwki. W razie potrzeby można je pokroić w plasterki lub w całości i ułożyć.
Krok 9:
A teraz możesz zbierać mieszankę. W bulionie wyślemy rybę i smażenie. Po ugotowaniu przez kilka minut włóż ogórki i liść laurowy do rondla. Po pięciu minutach pieprz, sól (jeśli to konieczne i nie masz solanki ogórkowej). Na minutę przed wyłączeniem włóż oliwki. Gotowe!
i więcej porad
z reguły zupa rybna tego typu jest przygotowywana z jesiotra i pobiera się filety. Ale przepisy na klasyczną solankę wymagają użycia zarówno głowy, ogona, jak i płetw czerwonych i innych gatunków ryb, w szczególności łososia, a także Sum, okonia morskiego, sterlada, różowego łososia itp.
należy pamiętać, że do mieszanki można dodać solone, a nawet wędzone ryby. Tylko, że jest już na końcu.
aby wzmocnić ostry smak, możesz na koniec dodać trochę do smaku ogórkowej solanki. Dlatego musisz wziąć ogórki solone, a nie marynowane.
Jeśli ogórki mają grubą skórkę, usuń je przed pokrojeniem i zetrzyj na grubej tarce i drobno posiekaj.
brak oliwek? Weź kapary, oliwki lub możesz jedno i drugie.
ziemniaki można układać lub można się bez nich obejść. Ryba i wszystkie inne składniki zrobią grubszą zupę. W razie potrzeby dodaj ziemniaki itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g