Chude pierogi sojowe Wegetariańskie
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Przygotuj chude ciasto na pierogi z mąki, soli, cukru, wody i oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego. Włóż ciasto do lodówki. (Wystarczy wymieszać wszystkie produkty razem, aż będą gładkie, zagnieść ciasto).
2. Przygotuj lub kup gotową okarę sojową (zmieloną fasolę, która została namoczona w wodzie, a następnie wyciśnięta). Wymieszaj okarę z solą, pieprzem, przyprawą do smaku, posiekaną cebulą. Mięso mielone jest gotowe.
3. Rozwałkuj ciasto. Rozłóż nadzienie (wygodnie jest zrobić kulki z nadzienia, zwinąć je rękami). Przyklej pierogi.
4. Gotuj chude pierogi w osolonej wodzie (10 minut po ugotowaniu) z luvrushką lub zamroź.
5. Posyp ziołami, podawaj z chudym majonezem. Lepiej z "pieszczotą". Pyszne! Świetne dania do jedzenia na czczo.
2. Przygotuj lub kup gotową okarę sojową (zmieloną fasolę, która została namoczona w wodzie, a następnie wyciśnięta). Wymieszaj okarę z solą, pieprzem, przyprawą do smaku, posiekaną cebulą. Mięso mielone jest gotowe.
3. Rozwałkuj ciasto. Rozłóż nadzienie (wygodnie jest zrobić kulki z nadzienia, zwinąć je rękami). Przyklej pierogi.
4. Gotuj chude pierogi w osolonej wodzie (10 minut po ugotowaniu) z luvrushką lub zamroź.
5. Posyp ziołami, podawaj z chudym majonezem. Lepiej z "pieszczotą". Pyszne! Świetne dania do jedzenia na czczo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g