skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z twarogiem? Przygotuj składniki. Będziemy potrzebować: ogórki, pomidory koktajlowe, oliwki, miękki ser ,sałatki (rukola, pietruszka, radiccio itp.), olej roślinny (mam Słonecznik), czarny pieprz i sól.
Krok 2:
Pokrój ogórki w półpierścienie lub koła.
Krok 3:
Pokrój ser na małe plasterki.
Krok 4:
Przekrój pomidory koktajlowe na pół.
Krok 5:
Umyj i osusz warzywa.
Krok 6:
Połóż sałatkę na talerzu. Rozłóż ogórki, pomidory, oliwki i ser na wierzchu.
Krok 7:
Dopraw sałatkę olejem słonecznikowym i posyp solą i pieprzem.
Krok 8:
Podawaj sałatkę do stołu. Smacznego!
problem nadwagi jest zawsze rozwiązywany kompleksowo, a ważną rolę w tym procesie odgrywa jakościowo inne podejście do kształtowania diety. Wszelkie metody odchudzania opierają się na normalizacji codziennego menu, z którego należy wykluczyć szkodliwe produkty, które prowokują zestaw dodatkowych kilogramów, a zdrowe i niskokaloryczne produkty powinny dominować w diecie.
oczywiście, mówiąc o diecie odchudzającej, musisz zrozumieć, że najbardziej optymalną opcję można wybrać na podstawie indywidualnych cech ciała każdej konkretnej osoby, a bez konsultacji z lekarzem będzie to bardzo trudne. Niemniej jednak ogólne zasady diety odchudzającej są dość uniwersalne, a przestrzeganie ich co najmniej nie spowoduje nieodwracalnej szkody dla organizmu, a jednocześnie położy podwaliny pod proces redukcji nadwagi.
pojawienie się sałatek zawdzięczamy starożytnym Rzymianom. Pierwszy przepis na to danie warzywne składał się z cebuli, cykorii (rośliny zielnej z rodzaju cykoria), miodu i oliwy z oliwek. Z biegiem czasu Rzymianie wymyślili wiele innych przepisów, których używamy do dziś. Świeże warzywa są najbogatszym źródłem błonnika, różnych witamin i pierwiastków śladowych. Ponadto warzywa są niskokaloryczne, co jest niezwykle ważnym czynnikiem dla osób, które chcą schudnąć.
sałatki są dobre na wakacje i na co dzień, są w stanie ozdobić każdy stół. Wystarczy posiekać pomidory, ogórki, zioła i położyć takie piękno na stole. Warzywa są jasne i wielokolorowe, dzięki czemu wyglądają estetycznie na stole w dowolnej kombinacji.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g