ciasto twarogowe z ciasteczkami

Proste ciasto twarogowe z ciasteczkami. Czasami nie ma czasu i energii na przygotowanie złożonego ciasta, ale chcesz słodyczy. Wtedy pomagają takie ciasta bez pieczenia. Zwykle robię podobne ciasta ze zmielonych ciastek, które trafiają tylko do ciasta. Tym razem zmieniłam warstwy ciasteczek z kremem. Herbatniki brałam żytnie niesłodzone.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 50 % 27 g
310 kcal
IG: 4 / 63 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Krem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukier zmiel miękkim masłem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj twarożek, śmietanę i cukier waniliowy do masła. Jeśli twaróg jest grudkami, ugniataj masę blenderem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie ubij wszystko mikserem, aż będzie gładkie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Warstwa ciasteczek

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połącz mleko z cukrem pudrem i wymieszaj. Proszek powinien całkowicie się rozpuścić.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Szybko zanurz każde ciastko w mleku, aby nie miało czasu na namoczenie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż ciasteczka w jednej warstwie w formie wyłożonej folią spożywczą. Mam formularz 15 na 25.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Nałóż cienką warstwę kremu twarogowego na wierzch. Powtarzaj warstwy aż skończą się składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Górna warstwa powinna być kremem twarogowym. Schłodzić ciasto w lodówce przez godzinę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Lukier.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Połam czekoladę na kawałki i rozpuść w łaźni wodnej. W razie potrzeby możesz dodać trochę skondensowanego mleka i wymieszać. Lukier powinien być dobrze stopiony i swobodnie wylewać. Jeśli masa okaże się gęsta, możesz dodać do niej trochę mleka, uzyskując pożądaną konsystencję.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Polej ciasto lukrem i wygładź. Wstaw do lodówki na noc.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy