skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z brązowym chlebem i serem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz ser według własnego gustu. To ser nada podstawowy smak smarowi kanapkowemu. Najważniejsze jest to, że ser można łatwo zetrzeć. Masło powinno być bardzo miękkie. Wyjmij go wcześniej z lodówki i pozostaw do wyschnięcia w temperaturze pokojowej.
Krok 2:
Jajka należy wcześniej ugotować. Aby to zrobić, napełnij je wodą, podpal i zagotuj. Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Następnie spuść gorącą wodę i zalej jajka zimną wodą i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Obierz schłodzone jajka ze skorupy.
Krok 3:
Ugotowane jajka zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 4:
Zetrzyj ser do jajek. Pożądane jest, aby ser był również na drobnej tarce.
Krok 5:
Do miski dodaj miękkie masło i przyprawy. Weź przyprawy według własnego gustu. Może to być czerwony lub czarny pieprz, aromatyczne zioła lub czosnek. Nawiasem mówiąc, masło można zastąpić majonezem lub śmietaną.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę.
Krok 7:
Na kromkach czarnego chleba równomiernie rozprowadź przygotowaną pastę do sera. W razie potrzeby kanapki można ozdobić świeżymi ziołami lub warzywami. Ułóż kanapki na półmisku i podawaj. Miłego poczęstunku!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g