skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z papryką, pomidorami, serem? Przygotuj wszystkie produkty wymienione na liście. Z przepisu można wykluczyć szczaw, zastąpić kapustę, dodać inne warzywa, zioła. Usuń zewnętrzne zepsute arkusze z kapusty. Obierz cebulę. Do sałatki lepiej wziąć czerwoną lub białą cebulę sałatkową. Pokrój paprykę na dwie części i usuń nasiona z rdzeniem. Opłucz wszystkie warzywa, zioła i szczaw pod bieżącą wodą i osusz serwetkami.
Krok 2:
Pokrój kapustę w cienkie paski, a paprykę w paski. Wyślij do głębokiej salaterki.
Krok 3:
Pokrój szczaw na dowolne fragmenty. Mogą to być paski lub kwadraty. Zrób pomidory koktajlowe na połówki. Do sałatki można użyć zwykłych pomidorów różnych odmian, pokrojonych w plasterki.
Krok 4:
Następna jest kolejka ogórka i cebuli. Pokrój ogórek w cienkie plasterki lub półkola. Pokrój cebulę w pierścienie lub półpierścienie. Wyślij do wszystkich innych składników w salaterce.
Krok 5:
Rozdrobnij ser solankowy rękami lub pokrój w kwadraty cienkim, ostrym nożem. Wyślij do warzyw. Posolić sałatkę do smaku, dodać zmielony czarny lub ziele angielskie, a także ulubione suche zioła. Pokrój świeże warzywa według uznania, uzupełnią gotową sałatkę niesamowitym aromatem i witaminami.
Krok 6:
Wlej olej roślinny lub oliwę z oliwek i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 7:
Pozostaw sałatkę na 5-10 minut i podawaj.
Krok 8:
Taka sałatka doskonale uzupełni dania mięsne lub ziemniaczane.
liście szczawiu w sałatce można zastąpić młodym szpinakiem lub innymi sałatkami liściastymi.
smacznego!
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Ser solankowy - 355 kcal/100g