Sałatka papryka pomidory ser

witaminowy, jasny, zdrowy, o Smaku lata! Sałatka warzywna papryka, pomidory, ser to świetna opcja, aby urozmaicić swoje menu oszałamiająco jasnym i zdrowym daniem! Idealna obfita opcja na późny obiad lub przekąskę w ciągu dnia!
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 29 % 5 g
106 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z papryką, pomidorami, serem? Przygotuj wszystkie produkty wymienione na liście. Z przepisu można wykluczyć szczaw, zastąpić kapustę, dodać inne warzywa, zioła. Usuń zewnętrzne zepsute arkusze z kapusty. Obierz cebulę. Do sałatki lepiej wziąć czerwoną lub białą cebulę sałatkową. Pokrój paprykę na dwie części i usuń nasiona z rdzeniem. Opłucz wszystkie warzywa, zioła i szczaw pod bieżącą wodą i osusz serwetkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój kapustę w cienkie paski, a paprykę w paski. Wyślij do głębokiej salaterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój szczaw na dowolne fragmenty. Mogą to być paski lub kwadraty. Zrób pomidory koktajlowe na połówki. Do sałatki można użyć zwykłych pomidorów różnych odmian, pokrojonych w plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następna jest kolejka ogórka i cebuli. Pokrój ogórek w cienkie plasterki lub półkola. Pokrój cebulę w pierścienie lub półpierścienie. Wyślij do wszystkich innych składników w salaterce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozdrobnij ser solankowy rękami lub pokrój w kwadraty cienkim, ostrym nożem. Wyślij do warzyw. Posolić sałatkę do smaku, dodać zmielony czarny lub ziele angielskie, a także ulubione suche zioła. Pokrój świeże warzywa według uznania, uzupełnią gotową sałatkę niesamowitym aromatem i witaminami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej olej roślinny lub oliwę z oliwek i wszystko dokładnie wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostaw sałatkę na 5-10 minut i podawaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Taka sałatka doskonale uzupełni dania mięsne lub ziemniaczane.

liście szczawiu w sałatce można zastąpić młodym szpinakiem lub innymi sałatkami liściastymi. 

smacznego!

pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Ser solankowy - 355   kcal/100g

Podobne przepisy