zupa grzybowa mrożona
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
rozmrozić, umyć i pokroić grzyby w paski.
Obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę.
Wrzuć grzyby do wrzącej wody i gotuj przez 20 minut, następnie dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
podczas gotowania grzybów i ziemniaków ugotujemy opiekanie. Aby to zrobić, pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i zetrzyj marchewki. Na patelni w rozgrzanym maśle smażymy najpierw cebulę przez kilka minut, następnie dodajemy do niej marchewki i smażymy wszystko razem przez kolejne 5 minut. Jeśli warzywa zaczną się palić, możesz dodać kilka łyżek bulionu z patelni na patelnię.
Połącz smażenie w rondlu z ziemniakami i grzybami, solą i pieprzem do smaku, gotuj zupę przez kolejne 10 minut i możesz podać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal / 100g