zupa grzybowa mrożona

obfita, szybka i pyszna zupa grzybowa! Uwielbiam zupy grzybowe ze względu na ich aromat, sytość i przydatność. Radzę okresowo włączać takie zupy do swojej diety, zwłaszcza że są przygotowywane szybko i prosto.
OlgaHiiriAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 17 % 1 g
węglowodany 67 % 4 g
26 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

rozmrozić, umyć i pokroić grzyby w paski.
Obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę.
Wrzuć grzyby do wrzącej wody i gotuj przez 20 minut, następnie dodaj ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
podczas gotowania grzybów i ziemniaków ugotujemy opiekanie. Aby to zrobić, pokrój cebulę w cienkie półpierścienie i zetrzyj marchewki. Na patelni w rozgrzanym maśle smażymy najpierw cebulę przez kilka minut, następnie dodajemy do niej marchewki i smażymy wszystko razem przez kolejne 5 minut. Jeśli warzywa zaczną się palić, możesz dodać kilka łyżek bulionu z patelni na patelnię.
Połącz smażenie w rondlu z ziemniakami i grzybami, solą i pieprzem do smaku, gotuj zupę przez kolejne 10 minut i możesz podać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Mrożone grzyby miodowe - 23   kcal / 100g

Podobne przepisy