Sałatka Rozkosz
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanego kurczaka kroimy w kostkę. Awokado też kroimy w kostkę.
napełnij rodzynki koniakiem, wlej do niego łyżkę ciepłej przegotowanej wody i przytrzymaj przez godzinę. Po przesączeniu rodzynek. W koniaku włóż musztardę startą z oliwą z oliwek, Curry, octem, solą, pieprzem. To sos sałatkowy.
kładziemy liście sałaty na talerzu, resztę kroimy w paski.
wymieszaj sałatkę z awokado i kurczakiem. Połóż na liściach. Posyp rodzynkami, posiekanymi migdałami, polej sosem musztardowym i oliwą z oliwek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g