skład / składniki
metoda gotowania
dokładnie spłucz buraki pod bieżącą zimną wodą. A potem włóż go do rondla i zalej wodą, aby całkowicie go przykryła. Umieść garnek na kuchence i zagotuj na średnim ogniu. Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj buraki do miękkości, czyli do miękkości. Dokładny czas gotowania zależy od odmiany i wielkości warzywa i waha się od 40-90 minut. Następnie spuść gorącą wodę i przenieś buraki na talerz, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz i pokrój w małe kliny.
obierz czerwoną krymską cebulę, spłucz pod wodą i wytrzyj ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój go w pierścienie i włóż do małego pojemnika. Cebulę zalać octem z czerwonego wina i posypać czarnym pieprzem. Pozostaw cebulę w tej formie, przykrytą pokrywką lub folią spożywczą, aby była marynowana.
pokrój wędzoną czerwoną rybę (łososia, łososia lub inną) na plasterki.
w dużej salaterce wymieszaj mieszankę liści sałaty (gotową mieszankę można kupić w sklepach), plasterki buraków i wędzoną czerwoną rybę. Dodaj również fasolę w puszkach, po spuszczeniu z niej całego nadmiaru płynu, spłukaniu pod wodą i wysuszeniu.
pokrój orzechy nerkowca na pół i posyp mielonym chili. Następnie przenieś je również do salaterki do pozostałych składników.
po marynowaniu czerwonej cebuli należy ją również przenieść do sałatki.
delikatnie wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą, nie uszkadzając liści sałaty i utrzymując je w świeżości. Posolić naczynie solą morską według własnych upodobań.
w osobnym pojemniku wymieszaj oliwę z oliwek extra vergen (extra virgin) i niesłodzony jogurt grecki.
sałatkę można podawać od razu, skropiąc ją dressingiem z mieszanki oliwy z oliwek i jogurtu greckiego. Lub przechowuj w lodówce do dwóch dni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Nerkowce - 561 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g