Chuda sałatka warstwowa z cebulą grzybową i pomidorami

przepis na chudą sałatkę warstwową na świąteczny stół. Chuda sałatka warstwowa z grzybami i pomidorami okazuje się jasna, smaczna i soczysta. Ta sałatka jest również obfita, może zastąpić pełny posiłek, odpowiedni dla osób poszczących i wegetarian.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 57 % 12 g
112 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki. Grzyby używać świeżych lub świeżo mrożonych. Gotuj ziemniaki do miękkości, ostudź i zetrzyj na grubej tarce. Pokrój cebulę na półpierścienie i usmaż na oleju roślinnym. Gdy cebula stanie się przezroczysta, dodaj grzyby i smaż razem z cebulą na złoty kolor.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i rozerwij sałatkę rękami lub pokrój w paski. Pokrój pomidory w kostkę, pozbądź się nadmiaru płynu. Tworzymy sałatkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Aby to zrobić, umieść pierścień ciasta na naczyniu i rozłóż połowę ziemniaków pierwszą warstwą, posmaruj sosem majonezowym. Połóż grzyby z cebulą na ziemniakach, nie smaruj warstwy grzybów majonezem. Rozłóż sałatkę liściastą na warstwie grzybów, sól, dobrze zmiażdż tę warstwę i posmaruj majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż pomidory na warstwie sałatki, sól i posmaruj sosem majonezowym. Pozostałe ziemniaki układamy na pomidorach, dobrze ugniatamy, smarujemy majonezem i pozostawiamy do namoczenia na pół godziny. Ostrożnie zdejmij pierścień z gotowej sałatki i udekoruj według uznania, udekorowałem plasterkami pomidorów, grzybami, pietruszką i sałatką liściastą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Chuda sałatka warstwowa z grzybami i pomidorami jest gotowa! Smacznego!

pojawia się post, menu bezmięsne staje się istotne i pamiętamy o bezmięsnych przepisach. Chude jedzenie naprawdę pomaga rozładować ciało, ale nie zapominaj, że chuda dieta jest przeciwwskazana w niektórych kategoriach ludzi: dzieci, pacjenci, kobiety w ciąży. Wiele religii ma przepisy dotyczące potraw i żywienia, ma je również prawosławna kuchnia. Bezmięsne potrawy na każdy dzień można poznać z wyprzedzeniem i przygotować bezmięsne menu na czas postu. Zrób to łatwo, wybierając dla wygody bezmięsne przepisy kulinarne ze zdjęciami, proste bezmięsne przepisy kulinarne ze zdjęciami, bezmięsne przepisy kulinarne ze zdjęciami, bezmięsne potrawy ze zdjęciami. Zwłaszcza jeśli post jest długi, zaczyna interesować się pysznym bezmięsnym jedzeniem. Musisz zrozumieć, że bezmięsna kuchnia prawosławna nie sprawi, że będziesz głodny, bezmięsny stół, przepisy na bezmięsny stół mogą zaspokoić twoje ciało. Z wyjątkiem kilku dni Wielkiego Postu. Ale oto, czym różni się chude menu, przepisy nie zawierają dodatków. Mamy nadzieję, że za pomocą naszej strony internetowej wybierzesz odpowiednie menu postu, a jedzenie podczas postu nie będzie dla ciebie przytłaczającym testem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g
  • Mrożone grzyby - 23   kcal/100g

Podobne przepisy