skład / składniki
metoda gotowania
do sałatki potrzebujesz pieczonych ziemniaków. Ponieważ jego przygotowanie zajmuje trochę czasu, przede wszystkim powinieneś to zrobić. Aby to zrobić, musisz włączyć piekarnik o 200 stopni, aby go podgrzać. Dokładnie umyj bulwy z brudu pod bieżącą wodą i wytrzyj je do sucha ręcznikami papierowymi. Następnie owinąć każdy ziemniak szczelnie folią spożywczą i umieścić w naczyniu do pieczenia lub na blasze do pieczenia. Umieść ziemniaki do pieczenia przez około 40 minut, aż będą całkowicie ugotowane.
cielęcinę opłucz zimną wodą i włóż do rondla, zalej czystą wodą, aby całkowicie przykryć mięso. Lekko posolić wodę do smaku i postawić patelnię na kuchence. Na średnim ogniu zagotuj wodę, Zbierz pianę utworzoną na powierzchni i zmniejsz ogień. Kontynuuj gotowanie mięsa, pod przykryciem garnka, na umiarkowanym ogniu przez około pół godziny lub do momentu, aż cielęcina będzie miękka. Następnie spuść bulion - można go użyć do innego dania i schłodzić mięso. Następnie pokrój cielęcinę w kostkę.
pokrój ogórki kiszone na małe kawałki i spuść z nich płyn.
wyciągnij wszystkie kości z ryby i pokrój filet na duże kawałki.
opłucz warzywa pod bieżącą wodą i wysusz, a następnie posiekaj. Do dekoracji naczynia można zostawić kilka gałązek.
przygotuj sos sałatkowy-wymieszaj ze sobą śmietanę, ziarnistą musztardę i ocet z białego wina, aż uzyskasz gładką konsystencję. Posiekaj sardele, a także dodaj do dressingu.
gdy ziemniaki będą gotowe, otwórz folię i ostudź. Następnie pokrój ziemniaki na duże kawałki.
w dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki-ziemniaki , pikle, śledzie, gotowaną cielęcinę i posiekane warzywa, dodaj kapary. Następnie polej wszystko przygotowanym dressingiem i wstaw sałatkę do lodówki na godzinę lub dłużej, aby się zaparzyła. Przed podaniem udekoruj sałatkę gałązkami zieleni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g