skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kupujemy i sortujemy wymaganą ilość świeżych soczystych jagód, aby przygotować pyszny domowy dżem i dżem. Wlej pół kilograma cukru do rondla i rondla, pożądane są naczynia z grubym dnem.
Krok 2:
Wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów wody do rondla i rondla. Umieść dwie łyżki cukru w osobnej misce.
Krok 3:
Ustaw nieco ponad średnią temperaturę pieca, włóż patelnię z rondlem i ugotuj syrop, mieszając cukier drewnianą łyżką.
Krok 4:
Dodajemy do miski z odłożonymi dwiema łyżkami cukru naturalną substancję żelującą & quot; Żelfiks" i dobrze mieszając otrzymujemy zagęszczacz niezbędny do przygotowania dżemu.
Krok 5:
W rondlu i rondlu z wrzącym syropem ostrożnie rozłóż pół kilograma jagód, ponownie zagotuj, wymieszaj i obniż temperaturę gotowania.
Krok 6:
Wlej "galaretkę" do rondla z jagodami, dokładnie wymieszaj i gotuj przez kolejne trzy minuty.
Krok 7:
Zdejmij patelnię z pieca z gęstym dżemem, który zawiera maksymalną ilość witamin i składników odżywczych.
Krok 8:
Jeszcze raz zagotuj jagodę na patelni, a następnie dobrze wymieszaj, obniż ogień kuchenki i gotuj dżem dokładnie przez dwadzieścia minut.
Krok 9:
Gorący dżem, dobrze wymieszany, ostrożnie wlej przez lejek do wysterylizowanych słoików do samej góry i zamknij czystymi wysterylizowanymi pokrywkami.
Krok 10:
Dobrze mieszając gorący dżem, ostrożnie wlej go przez lejek do wysterylizowanych słoików do samej góry i zamknij czystymi wysterylizowanymi pokrywkami.
Krok 11:
Odwróć słoiki z dżemem i dżemem i odstaw do ostygnięcia. Aby jagody w słoikach były równomiernie rozmieszczone i nie zbierały się na wierzchu, należy je obracać w ciągu kilku godzin.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego!
jagody to magazyn witamin i pierwiastków śladowych. Naturalny antybiotyk, którego zastosowanie do poprawy aparatu wzrokowego jest niezaprzeczalne. Cały krzew borówki, w tym liście, a nawet gałązki, jest cennym naturalnym materiałem. Ale sezon tej magicznej jagody jest zbyt krótki. I każda gospodyni domowa stara się przygotować ją na zimę. A więc dżem jagodowy, najlepsze przypomnienie lata w zimowe wieczory.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jelfix - 298 kcal/100g