Rolada z mielonej ryby

bardzo ładne danie! Na każdą uroczystość! Rolada z mielonej ryby przygotowana według tego przepisu okazuje się bardzo piękna i wygląda spektakularnie na każdym, nawet świątecznym stole. Może być podawany zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przekąska. Jest szczególnie piękny w przekroju!
MichałAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 14 % 3 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

do tego dania potrzebujesz mielonej ryby. Można go przygotować z sandacza, dorsza, suma lub dowolnej innej ryby, która zawiera mniej małych pestek. Mięso mielone należy posolić i dodać do smaku czarny pieprz. Możesz również dodać inne przyprawy według własnego uznania.

obierz cebulę i marchewkę, opłucz i wytrzyj papierowymi serwetkami. Następnie zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w drobną kostkę.

umieść kawałek masła na patelni i umieść go na kuchence. Na średnim ogniu rozpuść masło i dodaj posiekane warzywa. Smaż je na złoty kolor, ciągle mieszając drewnianą szpatułką. Następnie zdejmij patelnię z ognia.

ostudzić smażoną cebulę i marchewkę. Następnie przenieś je do miski z mieloną rybą.

rozbij jedno jajko kurze do miski z mielonymi rybami i warzywami. Wymieszaj wszystkie składniki w misce, dokładnie ugniatając mięso mielone. Dzięki temu będzie bardziej plastyczny i giętki.

włącz piekarnik na 200 stopni Celsjusza.

pozostałe trzy jaja kurze włożyć do małego rondla i zalać wodą. Podpal i zagotuj na małym ogniu - jajka nie powinny pękać. Następnie gotuj jajka przez 10-12 minut, aż będą całkowicie ugotowane - powinny być na twardo. Następnie spuść gorącą wodę i zalej zimną, aby jajka szybciej ostygły.

gdy jajka ostygną, obierz je i pozostaw w całości.

połóż arkusz folii spożywczej na stole. Połóż mieloną rybę na folii, równomiernie ją rozprowadzając i tworząc prostokąt o małej grubości.

połóż gotowane jajka na jednej krawędzi.

chwytając krawędź folii, zawiń jajka w mieloną rybę, tworząc w ten sposób roladę z nadzieniem. Zawiń mocno krawędzie do wewnątrz.

przenieś rolkę w folii na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika do pieczenia przez pół godziny.

następnie wyjmij bułkę z piekarnika. Potęp go trochę i rozłóż folię.

gotową bułkę rybną skropić kwaśną śmietaną i udekorować świeżymi ziołami!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona ryba - 69   kcal/100g

Podobne przepisy