skład / składniki
metoda gotowania
do tego dania potrzebujesz mielonej ryby. Można go przygotować z sandacza, dorsza, suma lub dowolnej innej ryby, która zawiera mniej małych pestek. Mięso mielone należy posolić i dodać do smaku czarny pieprz. Możesz również dodać inne przyprawy według własnego uznania.
obierz cebulę i marchewkę, opłucz i wytrzyj papierowymi serwetkami. Następnie zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w drobną kostkę.
umieść kawałek masła na patelni i umieść go na kuchence. Na średnim ogniu rozpuść masło i dodaj posiekane warzywa. Smaż je na złoty kolor, ciągle mieszając drewnianą szpatułką. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
ostudzić smażoną cebulę i marchewkę. Następnie przenieś je do miski z mieloną rybą.
rozbij jedno jajko kurze do miski z mielonymi rybami i warzywami. Wymieszaj wszystkie składniki w misce, dokładnie ugniatając mięso mielone. Dzięki temu będzie bardziej plastyczny i giętki.
włącz piekarnik na 200 stopni Celsjusza.
pozostałe trzy jaja kurze włożyć do małego rondla i zalać wodą. Podpal i zagotuj na małym ogniu - jajka nie powinny pękać. Następnie gotuj jajka przez 10-12 minut, aż będą całkowicie ugotowane - powinny być na twardo. Następnie spuść gorącą wodę i zalej zimną, aby jajka szybciej ostygły.
gdy jajka ostygną, obierz je i pozostaw w całości.
połóż arkusz folii spożywczej na stole. Połóż mieloną rybę na folii, równomiernie ją rozprowadzając i tworząc prostokąt o małej grubości.
połóż gotowane jajka na jednej krawędzi.
chwytając krawędź folii, zawiń jajka w mieloną rybę, tworząc w ten sposób roladę z nadzieniem. Zawiń mocno krawędzie do wewnątrz.
przenieś rolkę w folii na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika do pieczenia przez pół godziny.
następnie wyjmij bułkę z piekarnika. Potęp go trochę i rozłóż folię.
gotową bułkę rybną skropić kwaśną śmietaną i udekorować świeżymi ziołami!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona ryba - 69 kcal/100g