zupa puree z kurkami i dynią

Jasny, Rudzielec, pachnący jesienią-i niesamowicie apetyczny. Po tym, jak odżnazhnaya do kurków, chcę je jeść, aby wystarczyło do przyszłego roku. Wcześniej jakiś wewnętrzny opór dotyczył zakupionych grzybów. Ale w tym roku ściana została złamana, a kurki w mojej kuchni gościły w różnych potrawach od trzeciego tygodnia.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 64 % 7 g
węglowodany 27 % 3 g
88 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki. Mam kurki, możesz wziąć inne grzyby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i osusz Grzyby. W razie potrzeby odłóż kilka kawałków do smażenia, resztę pokrój.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz dynię i pokrój w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Czosnek obrać i drobno posiekać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W rondlu z grubym dnem podgrzej olej roślinny i masło, dodaj cebulę i czosnek. Smażyć, aż cebula będzie przezroczysta. Dodaj grzyby i dynię, smaż, mieszając, 5-7 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej wodę. Gotuj przez około 15 minut, aż dynia się ugotuje.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Za pomocą blendera zanurzeniowego zmiel warzywa na puree.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej śmietanę, dodaj sól i pieprz. Wymieszać.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W razie potrzeby udekoruj zupę smażonymi kurkami i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Kurki - 13   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal / 100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy