sos porzeczkowy do mięsa i szaszłyków

za pomocą tego pikantnego sosu nadasz potrawom mięsnym nowy smak. Nowy smak Niezwykłym dodatkiem do kebabów jest sos porzeczkowy do mięsa, przepis jest dość prosty.
KatAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 85 % 11 g
41 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

1. Przekręć czyste porzeczki w maszynce do mięsa.

2. Zmiel również czosnek, czyste zioła. Połącz z porzeczkami.

3.Dodaj cukier, sól i pieprz do smaku.

Dostosuj smak.

sos z czarnej porzeczki jest gotowy na mięso.

może stać w lodówce przez kilka dni.

to półlitrowy słoik sosu.

grillujemy i smakujemy z sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g

Podobne przepisy