skład / składniki
metoda gotowania
1.& nbsp;orzechy brazylijskie pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 & nbsp; stopni przez 10 minut, następnie ostudzimy i usuwamy z nich skórkę. Przygotowane orzechy siekamy w blenderze lub & nbsp; w robocie kuchennym.
2. Bulion wlewamy do rondla, wysyłamy do ognia, podgrzewamy, dodajemy trochę bulionu do orzechów i mieszamy, konsystencja powinna być pastowata.
3. Wlej mąkę do rondla z grubym dnem, dodaj masło, Wyślij do ognia, smaż na Lekki złoty odcień, a następnie stopniowo dodawaj bulion, mieszaj, aby nie było grudek. 
4. Na tym etapie do bulionu dodajemy masę orzechową, wlewamy śmietanę, wzbogacamy zmieloną gałką muszkatołową i białym pieprzem, solimy do smaku.
5.& nbsp;gotuj zupę na małym ogniu, aż zgęstnieje, około 20 minut.  
rozłóż zupę na porcjach, w razie potrzeby udekoruj zielenią.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Orzechy brazylijskie - 654 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g