proste kanapki z czerwoną rybą na śniadanie

proste i szybkie w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i zdrowe kanapki! Ktoś woli jeść owsiankę na śniadanie, a ktoś oprócz filiżanki kawy i pysznej kanapki nic nie potrzebuje. Niektórzy ludzie po prostu nie mają wystarczająco dużo czasu na przygotowanie złożonych potraw na śniadanie, a kanapki są pod tym względem bardzo wygodne. Dosłownie kilka minut i śniadanie-pyszne i satysfakcjonujące kanapki są gotowe. Ponadto istnieją tysiące opcji robienia kanapek, więc nie mogą się nudzić, wystarczy zastąpić jeden ze składników i uzyskać kanapkę o nowym smaku.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 10 g
tłuszcze 34 % 19 g
węglowodany 48 % 27 g
323 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na kanapki z czerwoną rybą. Zwykłe kanapki z kiełbasą i serem nikogo nie zaskoczą, prawdopodobnie są obecne na stole w każdej rodzinie na co dzień. Ale kanapki z masłem i czerwoną rybą są często przygotowywane na świąteczny stół, ale czasami możesz sobie pozwolić i zrobić je na śniadanie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Używamy każdej czerwonej wędzonej ryby, okaże się smaczna zarówno z rybami wędzonymi na gorąco, jak i na zimno, ale w drugim przypadku ryba jest zdrowsza. Jednak kwestia gustu. Gatunek ryby można również wybrać według własnego uznania i woli. Tuszę wędzonej ryby kroimy na kawałki, usuwamy skórę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój Bochenek na kawałki o grubości nie większej niż jeden centymetr. Nie będziemy ich smażyć, aby nie zagłuszyć smaku wędzonej ryby smakiem smażonego. Każdą kromkę przygotowanego chleba rozprowadzamy cienką warstwą masła. Masło lepiej jest również używać naturalnego, nie zastępować go pastą do smarowania lub innym produktem dietetycznym. Naturalny kremowy smak doskonale harmonizuje ze smakiem wędzonej ryby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż miąższ ryby na chlebie i maśle.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Jeśli ktoś nie lubi specyficznego smaku ryby, to na każdej kanapce można umieścić cienko pokrojony kawałek cytryny lub pokrojoną na kawałki cytrynę można podawać razem z kanapkami na talerzu. Możesz również ozdobić małą gałązką pietruszki. Kanapki są gotowe. Podajemy je do stołu na śniadanie. Smacznego!

okaże się nie tylko satysfakcjonującą i smaczną, ale także bardzo zdrową przekąską na śniadanie, ponieważ czerwona ryba jest źródłem kwasów tłuszczowych omega – 3, poprawia wzrok, pozytywnie wpływa na pracę serca. A czas i wysiłek praktycznie nie są wydawane na przygotowanie takich kanapek. Termicznie żaden ze składników nie musi być przetwarzany.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy