skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na kanapki z czerwoną rybą. Zwykłe kanapki z kiełbasą i serem nikogo nie zaskoczą, prawdopodobnie są obecne na stole w każdej rodzinie na co dzień. Ale kanapki z masłem i czerwoną rybą są często przygotowywane na świąteczny stół, ale czasami możesz sobie pozwolić i zrobić je na śniadanie.
Krok 2:
Używamy każdej czerwonej wędzonej ryby, okaże się smaczna zarówno z rybami wędzonymi na gorąco, jak i na zimno, ale w drugim przypadku ryba jest zdrowsza. Jednak kwestia gustu. Gatunek ryby można również wybrać według własnego uznania i woli. Tuszę wędzonej ryby kroimy na kawałki, usuwamy skórę.
Krok 3:
Pokrój Bochenek na kawałki o grubości nie większej niż jeden centymetr. Nie będziemy ich smażyć, aby nie zagłuszyć smaku wędzonej ryby smakiem smażonego. Każdą kromkę przygotowanego chleba rozprowadzamy cienką warstwą masła. Masło lepiej jest również używać naturalnego, nie zastępować go pastą do smarowania lub innym produktem dietetycznym. Naturalny kremowy smak doskonale harmonizuje ze smakiem wędzonej ryby.
Krok 4:
Połóż miąższ ryby na chlebie i maśle.
Krok 5:
Jeśli ktoś nie lubi specyficznego smaku ryby, to na każdej kanapce można umieścić cienko pokrojony kawałek cytryny lub pokrojoną na kawałki cytrynę można podawać razem z kanapkami na talerzu. Możesz również ozdobić małą gałązką pietruszki. Kanapki są gotowe. Podajemy je do stołu na śniadanie. Smacznego!
okaże się nie tylko satysfakcjonującą i smaczną, ale także bardzo zdrową przekąską na śniadanie, ponieważ czerwona ryba jest źródłem kwasów tłuszczowych omega – 3, poprawia wzrok, pozytywnie wpływa na pracę serca. A czas i wysiłek praktycznie nie są wydawane na przygotowanie takich kanapek. Termicznie żaden ze składników nie musi być przetwarzany.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g