skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj pomidory, wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na powierzchni owocu, zalej wrzącą wodą, usuń skórę. W misce blendera rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i obrane pomidory, siekamy do uzyskania gładkości.
2. Wybieramy program "Multipovar", ustawiamy żądaną temperaturę na 160 stopni, wlewamy olej do miski multicookera i rozprowadzamy mięso mielone, smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy włoskie zioła, sól i pieprz, gotujemy kolejne 5 minut.
3. Bez zmiany wcześniej wybranego programu, w misce multicookera rozpuść masło, wlej mąkę, gotuj przez około 1 minutę, a następnie przy ciągłym mieszaniu wlej mleko, dodaj gałkę muszkatołową, sól i pieprz, kontynuuj gotowanie sosu przez 10 minut, a następnie wlej go do osobnego pojemnika.
4. Zbierz lasagne: posmaruj miskę multicookera oliwą z oliwek, wlej trochę białego sosu beszamelowego i sosu mięsnego Bolognese na dno, a następnie rozłóż arkusze lasagne, przykryj je warstwą Bolognese, posyp wstępnie startym serem i posmaruj sosem beszamelowym. W ten sposób zbieramy całą lasagne, rozprowadzamy pozostały biały sos na wierzchu i posypujemy startym serem. Lasagne gotujemy przez 25 minut bez zmiany wcześniej wybranego trybu i temperatury.
po sygnale dźwiękowym możesz wezwać wszystkich do stołu)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Arkusze lasagne - 337 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g