kapusta prowansalska w słoiku

zrób sałatkę z jarmużu i poczęstuj swoich bliskich! Lepiej nie ignorować takiego pysznego! Sałatka, choć bardzo prosta, jest niesamowicie smaczna! W lodówce trzyma się bardzo dobrze, chociaż w mojej rodzinie nie ma takiej potrzeby-jest spożywany z prędkością dźwięku!
rachelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 57 % 8 g
81 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 10 min

1. Posiekaj kapustę cieńszą.

2. Obierz marchewki, umyj, zetrzyj. Obierz czosnek.

3. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

4. Wlej sól i cukier do wrzącej wody, trzymaj na małym ogniu, aż całkowicie się rozpuszczą.

5. Następnie wlej ocet i olej roślinny do marynaty, dodaj liście laurowe i ząbki czosnku.

6. W obszernej misce połącz kapustę i marchewkę, zalej gorącą marynatą, Ustaw ucisk.

7. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 3 godziny, po czym rozłóż na puszce i wyślij do lodówki.

okazało się bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy