skład / składniki
metoda gotowania
ziemniaki, buraki, marchewki, gotuj do miękkości, a następnie ostudź i obierz. Robimy to samo z jajkami: gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy.
przygotowane warzywa wcieramy na grubej tarce w różne talerze, aby nie przemalować buraków. Oddziel białka od żółtek, zetrzyj osobno na drobnej tarce.
a teraz uformujemy sałatkę w formie bułki: na powierzchni roboczej kładziemy kawałek folii lub folii spożywczej, a następnie układamy buraki, wyrównujemy równą warstwą, dociskamy, solimy, pokrywamy majonezem (ilość majonezu do smaku). Następnie wykonujemy kolejną warstwę białek jaj (zostawiamy trochę do dekoracji), marchwi, ziemniaków, z których każdy solimy i smarujemy majonezem. Teraz przyszła kolej na śledzie (mam ten filet, nie lubię bawić się rybą), kładziemy go na ziemniakach wąskim paskiem. Podnieś jedną krawędź folii i bardzo ostrożnie zwiń ją w rolkę, łącząc obie krawędzie.
wysyłamy paczkę do lodówki na co najmniej 4 godziny (możesz również na noc, jeśli pozwala na to czas).
następnie ostrożnie połóż sałatkę na naczyniu, na którym będziemy podawać, szwem w dół. Dopiero teraz możesz usunąć folię.
Udekoruj Futro pozostałym białkiem i żółtkiem, a także drobno posiekanymi ziołami.
Poczęstuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g