klasyczny śledź pod futrem

Ta sałatka jest zawsze aktualna! Gotuj i ciesz się smakiem! Klasyka gatunku- & quot; Futro & quot; jest zawsze w modzie)) możesz urozmaicić sałatkę różnymi rodzajami serwowania, na przykład - w formie bułki! Nie, Nie, Nie bój się, wszystko jest bardzo proste! Jedynym niuansem jest to, że buraki i marchewki potrzebują więcej niż do klasycznej prezentacji, ponieważ warzywa są wyciskane, co znacznie zmniejsza ich objętość. A we wszystkim innym - jak zwykle) spróbuj, na pewno ci się uda!
leno4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 43 % 9 g
118 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

Czas gotowania: 12 h 20 min

1. Gotuj buraki, marchewki i ziemniaki do miękkości, obierz, zetrzyj osobno na drobnej tarce. Połóż buraki na gazie złożonej w dwóch warstwach, wyciśnij nadmiar wilgoci.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupy, a także zetrzeć na drobnej tarce.

3. Oczyść śledzie, usuń kości, pokrój filety w plastry.

4. Cebulę obrać, drobno posiekać, połączyć ze śledziem, wymieszać.

5. Na bambusowej macie ułożyć folię spożywczą, następnie rozprowadzić buraki równym prostokątem, ubić warstwę silikonową szpatułką, posolić, przykryć kawałkiem folii i przejść po burakach dłonią, aby maksymalnie zagęścić warstwę.

6. Następnie ułóż marchewki (szerokość warstwy powinna być nieco węższa niż buraki i proporcjonalna do długości), ostrożnie rozprowadź, ubij, posmaruj majonezem.

7. Teraz następuje ziemniak, połóż go trochę już marchewką, przykryj folią, uszczelnij dłońmi, Posol trochę i posmaruj majonezem.

8. Rozłóż jajka na warstwie ziemniaków (również węższej na szerokość), ubij, przykryj majonezem, na którym połóż śledzie wąskim wzgórzem.

9. Podnieś jedną krawędź maty bambusowej i delikatnie połącz ją z drugą krawędzią, z krawędzią rolki nałożoną na drugą, zwiń matę, zagęść rolkę ze wszystkich stron. Następnie zdejmij matę, rolka pozostaje w folii spożywczej, w tej formie i wyślij ją do lodówki na noc.

rano możesz podać sałatkę na talerzu: połóż rolkę szwem w dół, ostrożnie usuń folię spożywczą. Udekoruj według własnych upodobań i życzeń:)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy