skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować sałatkę, musisz mieć pod ręką gotowane warzywa i jaja kurze. Tak więc buraki, marchewki i ziemniaki gotujemy do miękkości, jajka na twardo.
obierz cebulę, drobno posiekaj, włóż do miski. Wlej sól i cukier, wlej ocet balsamiczny, wymieszaj i pozostaw w marynacie na kilka minut.
cóż, warzywa zostały ugotowane, ostygły, zacznijmy składać sałatkę:
- obierz ziemniaki, zetrzyj na drobnej tarce, rozłóż na płaskim naczyniu równą warstwą, zrób siatkę majonezu;
- następnie ułóż warstwę marynowanej cebuli (wyciśnij wilgoć!);
- pokrój filet śledziowy w kostkę, jeśli napotkasz kości-usuń, no cóż, siatkę majonezową, gdzie bez niej)));
- obierz marchewki, zetrzyj na drobnej tarce, rozłóż na śledziu;
- jabłko jest również obrane (bierzemy soczystą odmianę), miąższ pocieramy, wyrównujemy ;
- oczyść jajka, również zetrzyj na tarce, rozłóż na warstwie jabłka, posmaruj majonezem;
- obierz buraki, zetrzyj na grubej tarce, uformuj warstwę wykończeniową, posmaruj majonezem.
to wszystko, sałatka jest gotowa!
oczywiście lepiej pozwolić mu parzyć w lodówce przez godzinę, ale jeśli czas jest krótki, możesz natychmiast podać.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g